HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Universitas-Debrecen hangversenysorozat - LISZT est 2011. február 1.

mediatar 2011.01.27. 10:42

 

Gyöngy Péter a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar művelődési ügyvivő szakértője, a hangversenysorozat felelőse ajánlja a közönség figyelmébe a koncertet:

 

Szíves figyelmükbe ajánljuk az Universitas-Debrecen ifjúsági hangversenysorozat következő koncertjét, melyre 2011. február 1-én, kedden, 19 órakor kerül sor a Debreceni Egyetem aulájában, a Debreceni Filharmonikus Zenekar és a Debreceni Kodály Kórus előadásában, Kocsár Balázs vezényletével.
A Liszt évhez kapcsolódó koncerten a nagy magyar komponista háromtételes Dante-szimfóniája előtt a népszerű Lés Preludes és az A-dúr zongoraverseny is megszólal majd.

A zongoraverseny szólistája a kiváló fiatal zongoraművész, Balog József, akit a debreceni közönség nagyon megkedvelt az utóbbi években.


BALOG JÓZSEF




A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett kitűnő minősítéssel. Tanárai: László Éva, Schweitzer Katalin, Krause Annamária és Jandó Jenő.

 

A világ három kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint az amszterdami Concertgebouw, a vancouveri Chan Center, a szentpétervári Filharmónia, a lodzi Arthur Rubinstein Filharmónia, az aarhusi Musikhuset, az utrechti Vredenburg Music Center, a londoni Kensington Palace, a bécsi Konzerthaus, a brüsszeli Teatre de la Monnaie, a chateauroux-i Equinoxe, valamint az antonin-i kastély.

Nagy sikerrel szerepelt többek között a mallorcai Chopin fesztiválon 1999-ben, a Tiszadobi Zongorafesztiválon 2003-ban, a „Lisztomanias” fesztiválon Franciaországban 2005-ben, a roskilde-i „Schubertiade” fesztiválon 2006-ban, a „Lago Maggiore” fesztiválon 2006-ban, a Szarajevói Téli Fesztiválon 2007-ben, Oxana Yablonskaya nagyszabású Liszt mesterkurzusán (2004, Utrecht) és Francois-René Duchable Liszt-Beethoven kurzusán (2005, Chateauroux).

Koncertezett a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a BM Duna Szimfonikus Zenekarral, a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral, a Pécsi Szimfonikus Zenekarral, az Aarhusi Szimfonikusokkal és az Izraeli Kamarazenekarral olyan nagyszerű karmesterek irányítása alatt, mint Vető Tamás, Gál Tamás, Felix Carrasco, Hamar Zsolt, Kesselyák Gergely, Hollerung Gábor, Kovács László.

2003 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára a Magánének, valamint a Zongora tanszakon.

 

Díjak, kitüntetések:

1999: Chopin zongoraverseny, Budapest - I. díj

2000: Liszt-Bartók Nemzetközi Zongoraverseny, Budapest - I. díj

2002: Alekszander Tansman Nemzetközi Zenei Verseny, Lodz - Nagydíj és Különdíj

2004: Nemzetközi Brahms Zenei Verseny, Pörtschach - II. díj

2005: Nemzetközi Liszt Zongoraverseny, Utrecht - „Sajtó különdíja” a legjobb  h-moll szonáta előadásáért

2005: Fischer Annie ösztöndíj a Magyar Kulturális Minisztériumtól

2007: Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny, Pécs - I. díj

2008: „Carlo Soliva” nemzetközi zongoraverseny, Casale Monferrato - II. díj

 


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a hangversenyre!

 

József Balog plays Liszt sonate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: debrecen józsef liszt balogh universitas hangversenysorozat

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr992617572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mediatar · http://media.lib.unideb.hu 2011.02.03. 08:54:03

Emlékezetes, nagyszerű koncert volt!!!
Olyan sikere volt a zongoraversenynek,
hogy Balogh József ráadást is adott!
A 13. Magyar Rapszódiát játszotta fantasztikusan!!!
Köszönjük a Lisztnek, a muzsikusoknak és a szervezőknek :-)
süti beállítások módosítása