HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Programajánló - X. Debreceni Folkmásfélnap 2014

mediatar 2014.11.07. 14:56

 

Folkmasfelnap2014.jpg

a szervezőről:

Idén 15 éves a Hétmérföldes Kulturális Egyesület

1999 őszén határozták el a Hajdú Együttes vezető táncosai, hogy létrehozzák azt az egyesületet, amelynek dolga a táncházak rendszeres megszervezése lesz Debrecenben. Az egyesület elnöke dr. Rózsavölgyi Bálint lett.

Az elképzelésüket siker koronázta. Azóta kéthetente (szombatonként) a táncházak muzsikájától és a táncolók jókedvétől hangos a Hajdú Együttes székháza.

Igen változatos programok csábítják a betérőket. Népzenei koncertek a legnevesebb zenekarok közreműködésével: eddig 19 csapat muzsikáját élvezhették, ezek közül többen visszatérőek. A jeles napokhoz kapcsolódó népszokások, a dramatikus népi játékok épp úgy elemei a táncházaknak, mint a szüreti és farsangi vidámkodások.

Az egyes alkalmakkor természetesen eredeti néptáncfolyamatokat, népdalokat ismerhetnek meg a részvevők, a különböző dialektus területekről. Gyakran a Hajdú Együttes műsoraiban is fellépő idősebb, hagyományőrző táncosok káprázatos bemutatkozását is csodálhatják. Egy-egy este 80-200 személy tölti be a táncteret, az ifjúsági korúaktól a 60 évesekig.

forrás: hajdufolk.hu

Címkék: Debrecen folkmásfélnap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr196875139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása