HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Francia harmonikás a Sikk-ben!

mediatar 2016.03.22. 12:07

 

laurent_maur_plakat.jpg

Laurent Maur & Trio Minor jazz est a debreceni Sikk klubban!

2016. március 23. szerda 20h
Kapunyitás: 19:30h

Jegyek: 1500 HUF
Diákigazolvánnyal 900 HUF

Laurent Maur - kromatikus szájharmonika
Rieger Attila - gitár
Horváth Balázs - nagybőgő
Varga Bendegúz - dob

Laurent Maur francia kromatikus szájharmonika-művész ritka hangszerének igazi mestere. Maur Toots Thielemanns pártfogoltja volt, aki első albumát a Francis Lockwood Trio-val rögzítette. A bordeaux-i jazz-muzsikus igazi vagabund, aki Braziliától Kínáig számos műfajban és formációban játszott már. Repertoárját jazz klasszikusok és saját kompozíciók alkotják, de nagy hatással volt rá a brazil és argentín zene is. Laurent Maur, a világot járva, időről időre útba ejti Magyarországot is, hiszen a Rieger Attila vezette Trio Minorral idén már negyedszer turnéznak együtt.
A Trio Minor hét éve változatlan felállásban működik, ami már önmagában is érdekes tény a jazz világában. A zenekar 2008-ban elnyerte a legjobb zenekarnak járó díjat a Magyar Jazz Szövetség Combo-versenyén. Laurent Maurral 2010-es franciaországi turnéjukon játszottak először együtt.
Rieger Attila a klasszikus jazz-gitár hangzás egyik legkiválóbb hazai képviselőjének számít, Gyárfás István és Szalay Gábor mellett. A Juhász Attila Quartet tagjaként, a Sunshine Jazz albummal Fonogram díjat nyert. Utóbbi időben Bársony Bálint zenei produkcióinak meghatározó háttérembere, "zenei lelkiismerete".
Horváth Balázs bőgős a Zeneakadámiát követően tanult a párizsi Conservatoire National Superior de la Musique-ben, nemrégiben pedig a hágai konzervatóriumban szerzett master diplomát. Munkásságáról elég csak annyit elmondani, hogy jelenleg egyszerre tagja a magyar jazz-élet két igen fontos zenekarának, a Dresch Quartet-nek és a Borbély Műhelynek.
Varga Bendegúz dobost főként felesége, Karosi Júlia zenekarából ismerheti a jazz-szerető közönség. Megfordult emellett többek között Bacsó Kristóf, Czirják Csaba, Oláh Szabolcs, Ávéd János, Fenyvesi Márton, Lakatos Ágnes és Regős István zenekaraiban is. Jelenleg főleg saját együttesének beindításán fáradozik.

facebook esemény

Címkék: jazz francia klub szájharmónika köre jazzbarátok Debrecen Laurent Trio Sikk Minor Maur

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr638511802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása