HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Balázs Elemér, a jazzdob varázslója jön triójával a Jazzbarátok Körébe!!!

mediatar 2013.11.07. 17:45

Balazs-Elemer-trio-a-Sikkben.jpg

Kedves Jazzbarátok!

A Jazztörténeti szabadiskola III. turnusa a jazz mai világával foglalkozik. 
Ezúttal a világhírű jazzdobos, Balázs Elemér zenészi pályájával ismerkedhetnek meg vendégeink. 
Az élő zenét a Balázs Elemér Trió szolgáltatja az este folyamán.
Balázs Elemér - dob
Balázs József - piano
Radics József - bőgő

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 
2013. november 13-án, szerdán 19 órától 
a Sikk Klubban
Debrecen, Domb u. 1.
Asztalfoglalás: 20/250-4363

Az esemény látogatása díjtalan.
 
---
 
Pat Metheny mondta Balázs Elemérről:
"Elemér, véleményem szerint, az egyik legjobb dobos ma a szakmában. Összehasonlíthatatlan muzikalitással és finomsággal játszik. Képes minden egyes zenei pillanatot olyan figyelemmel hallgatni, olyan kiváló, spontán döntéseket tud a színpadon hozni, amellyel csak növeli zenésztársai játékának minőségét. Kiváló érzékkel nyúl a hangszeréhez. Minden élvezettel játszom vele, s ugyanilyen örömmel is hallgatom"
 
Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Játszott a No-Spa zenekarban, oszlopos tagja a Trio Midnightnak, és állandó dobosa volt Vukán György haláláig a Creative Art Ensemble-nek. Részt vett számos nemzetközi jazzfesztiválon, egyebek közt Perugiában, Marciacban, Nürnbergben, Zürichben, Münchenben, Koppenhágában, Tallinban, valamint a Pozsony, CIney, és Dinant fesztiválokon is. Dolgozott Anette Lowmannel, Stepko Gutt-tal, Zbigniew Namyslowskival, Jukka Perkóval, Paolo Fresuval, Stephane Belmondóval, Steve Houbennel, Lee Konitz-val, Art Farmerrel, Pat Methenyvel, Rick Maritsaval, Charlie Marianoval, Randy Breckerrel, Al Jarreau-val, Darryl Jones-val és Joe Lovano-val. 
Balázs Elemér szólókarrierje két főbb szakaszra osztható: triójával, illetve kvintettjével három lemezt készített, 1995-ben a Fly bird-öt, 1997-ben a My new way-t, majd 2000-ben a BMC gondozásában elsőként megjelenő Always that moment-et (utóbbi elnyerte az Év Magyar Jazzlemeze díjat a Gramofon magazin szavazása alapján). 
2002 óta vezeti a Balázs Elemér Groupot, mely ugyanabban az évben az Around the world című albummal debütált. 2004-ben készítették el Balázs Józseffel közösen Salamon András Getnó c fim zenéjét, amely albumon a Balázs Elemér Group működött közre. 2005-ben a Refracting Sounds címmel megjelenő lemezük a Mahasz Gramofon díját kapta, valamint az év jazzlemeze lett. 
2005-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Ezüst Keresztje kitüntetést kapta. Rengeteget játszik Európa szerte fesztiválokon különböző produkciókkal. Jelenleg kiemelten a világhírű Tim Ries szaxofonossal és a Rolling Stones Projecttel dolgozik Európában és a tengerentúlon egyaránt.
 
Legújabb lemeze:
The New BEGinning -  Balázs Elemér Group /2013/
 
Honlap:

Címkék: jazz dob Debrecen Klub Balázs Jazzbarátok Köre Elemér Sikk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr855619683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása