HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Liszt-Feszt

mediatar 2011.10.20. 17:10

LisztFeszt a Debreceni Egyetemen szerelemkoncerttel

A nagy zeneszerző születésnapját megelőző napon, október 21-én a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara nagyszabású, egész napos fesztivállal tiszteleg Liszt Ferenc előtt.



A LisztFeszt elsődleges célja, hogy izgalmas, és kissé rendhagyó módon villantsa fel az egyetemi ifjúság számára az örökifjú Liszt zenei portréját. A fesztivál délelőtt 11 órakor, a Debreceni Egyetem aulájában veszi kezdetét, ahol Boda Balázs, a Zeneművészeti Kar ifjú tanára Liszt különböző stílusú zongoraműveit szólaltatja meg. A hangverseny különlegessége, hogy a művek között a zongoraművész és Hámori Máté karmester kötetlen beszélgetés formájában idézik fel a művekhez kapcsolódó történeteket és a zongoraművész Liszt alakját.



A nap folyamán a Zeneművészeti Kar hallgatóiból álló kamaracsoportok a Debreceni Egyetem különböző épületeiben tűnnek majd fel és szólaltatják meg a szerző népszerű dallamait, ezzel invitálva az egyetemi polgárságot a fesztivál programjaira és a közös ünneplésre.



A Zeneművészeti Kar által szervezett Konzervatóriumi Esték hangversenysorozat részeként este 7 órakor zenekari hangverseny kezdődik a kar Liszt termében, ahol a géniusz zongorára és zenekarra komponált művei mellett a népszerű II. magyar rapszódia is felcsendül majd. Az est szólistái Duffek Mihály és Báll Dávid zongoraművészek lesznek, akiket a Zeneművészeti Kar Fúvós- és Szimfonikus Zenekara fog kísérni Dohos László és Hámori Máté vezényletével.



A fesztivál záróeseménye igazán különleges élményt ígér, hiszen az érdeklődők egy romantikus éjjeli hangverseny során megcsodálhatják Liszt művészetének legintimebb szerelmes dalait és zongoraműveit, megismerhetik a művész fordulatos és szenvedélyes szerelmi életének megható történetét. A „szerelemkoncert” éjjel 11 órakor kezdődik a Liszt teremben, ahol az utolsó műsorszám után a fellépő művészek és a közönség tagjai pezsgős koccintással köszöntik Liszt Ferenc kétszázadik születésnapjának hajnalát.



A délelőtti zongora-hangversenyre és az éjjeli műsorra a belépés díjtalan.

http://tek.unideb.hu/media/documents/liszfeszt-a3-1.pdf

Címkék: debrecen feszt liszt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr323317989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása