HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Liszt Ferenc lesz a magyar EU-elnökség "márkaneve"

mediatar 2011.01.06. 10:56

Liszt Ferenc 

lesz a magyar EU-elnökség

"márkaneve"

 

"Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója 2011-ben az egész világon a klasszikus zene kiemelt ünnepe. Az emlékév első fele egybeesik Magyarország európai uniós elnökségével, amely így lehetőséget kínál arra, hogy Európa-szerte bemutassák a zeneszerző munkásságát..."

"...az UNESCO a magyar nemzeti bizottság javaslatára Lisztet a világ legjelentősebb, 2011-ben megünnepelendő személyiségeinek listájára vette..."

"...az emlékév programjai Liszt Ferenc emberi és művészi alkatának sokrétűségét kívánják bemutatni. Az eseményeket, amelyek sora az NFZ január 22-i ünnepi hangversenyével indul, öt fő téma köré csoportosították: Lisztet mint ünnepelt világsztárt, zongoravirtuózt, magyar világpolgárt, keresztény gondolkodót és mint zenepedagógust mutatják be."

http://kultura.hu/main.php?folderID=2063&articleID=307459&ctag=articlelist&iid=1

 

George Cziffra -

Liszt Hungarian Rhapsody No.6

 

Címkék: ferenc 2011 liszt emlékév

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr322564514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása