HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Elvis Presley díszpolgár és tér Pesten

mediatar 2011.03.03. 08:41

 

Elvis büszke lenne budapesti díszpolgárságára

 

Elvis Presley büszke lenne a budapesti díszpolgárságra és a magyar fővárosban lévő Elvis Presley térre - közölték a Független Hírügynökséggel a Memphisi Gracelandben lévő Elvis emlékhely munkatársai. Tarlós István főpolgármester szerda délelőtt jelentette be, hogy a rock and roll királya Budapest díszpolgára lesz és egy most még névtelen közterületet is elneveznek róla, mert kiállt az 1956-os magyar forradalomért és még gyűjtést is szervezett. 

...

Az akkor 22 éves Elvis Presley 1957. január 6-án Ed Sullivan tévéműsorában elénekelte a Peace In The Valley (Béke a völgyben) című dalt, amellyel együttérzését fejezte ki az 1956-os magyar forradalommal és egyben adománygyűjtésre szólította fel az amerikaiakat. A főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján bemutatták a felvételt. Tarlós István úgy fogalmazott: ezt a műsort 30-35 millió tévénéző látta Amerikában és végül 26 millió svájci frank értékű segítséget kapott Magyarország. A főpolgármester kijelentette: nem az ötvenes évek zenéjén szocializálódott, és nem arról van szó, hogy ő maga Elvis-rajongó lenne, de elismerést érdemel a világhírű énekes őszinte együttérzése és támogatása.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=400242&referer_id=friss#null

 

Elvis Presley Peace in the Valley
Written by Rev. Thomas A. Dorsey. Elvis sang this song on his third appearance on The Ed Sullivan Show on January 6, 1957. One week later on January 13, 1957, he recorded this version at Radio Recorders in Hollywood. Take #9 is the RCA Master. Gordon Stoker of the Jordanaires played organ on the track. Based on its appearance in the EP Peace in the Valley, it reached #39 on Billboards Top 100 chart, staying on the chart for ten weeks. It is available on Youll Never Walk Alone, Amazing Grace: His Greatest Sacred Songs, Elvis by the Presleys, A Touch of Platinum, Platinum: A Life in Music, and The King of Rock n Roll-The Complete 50s Masters. 

Oh well, I'm tired and so weary
But I must go along
Till the Lord comes and calls, calls me away, oh yes
Well the morning's so bright
And the lamp is alight
And the night, night is as black as the sea, oh yes

(There will be peace in the valley for me, some day)
There will be peace in the valley for me, oh Lord I pray
(There'll be no sadness, no sorrow)
(No trouble, trouble I see)
There will be peace in the valley for me, for me

Well the bear will be gentle
And the wolves will be tame
And the lion shall lay down by the lamb, oh yes
And the beasts from the wild
Shall be led by a child
And I'll be changed, changed from this creature that I am, oh yes

(There will be peace in the valley for me, some day)
There will be peace in the valley for me, oh Lord I pray
(There'll be no sadness, no sorrow)
(No trouble, trouble I see)
There will be peace in the valley for me, for me

Címkék: budapest elvis presley

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr52706324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása