HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Idegenek a kertemben

mediatar 2011.05.04. 18:29

Idegenek a kertemben

Bevándorlás és integráció Európában

~ 34 DVD-s dokumentumfilm gyűjtemény ~

A gyűjtemény migrációs témájú dokumentumfilmeket tartalmaz az Európában élő bevándorlókról. Bemutatja életmódjukat, alkalmazkodási stratégiáikat, nehézségeiket és sikereiket. Egyéni, és közösségi sorsokon keresztül szólnak elszakadásról és beilleszkedésről, régi és új otthonról, hazáról, családról, barátságról.     A történet könnyen átélhető,  így a néző azonosul a hősével: beleképzeli magát a helyzetébe, szeretni kezdi, félti, drukkol neki, mindeközben pedig megtanulja a másságot is értékként kezelni. Bár a filmgyűjtemény 34 európai dokumentumfilmje a bevándorlók mindennapjaival, elvándorlásuk okával, beilleszkedési nehézségeikkel és identitáskérdéseikkel foglalkozik, mégis, a szűk migrációs területen túl, általános emberi jogi, esélyegyenlőségi kérdéseket is fölvet A filmek majd' mindegyike alkalmas arra, hogy megtekintése kapcsán - akár képzési/oktatási környezetben - a toleranciáról, a "Másság" elfogadásáról beszéljünk. Ezért mind a filmeket, mind a feldolgozásukat segítő módszertani kézikönyvet szívesen ajánljuk figyelmükbe.          A gyűjtemény internetes honlapon is megtekinthető az alábbi címen:
http://idegenekakertemben.hu/

Címkék: a dvd tolerancia európa bevándorlás befogadás 34 integráció idegenek kertemben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr972877720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása