HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Szomszédvári ajánló - VIDOR Fesztivál 2011

mediatar 2011.08.26. 11:37

www.szon.hu / Kelet Magyarország

Nyíregyháza - Már folynak a munkálatok a VIDOR-kertben, csütörtökön elkezdik a színpadépítést a Kossuth téren, s megérkeznek az első fellépők – minden adott tehát ahhoz, hogy elkezdődhessen a 10. VIDOR Fesztivál.

A Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje, ahol olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint amilyen Eszenyi Enikő, Takács Katalin, Für Anikó, Pogány Judit, Kováts Adél, Csányi Sándor, Kern András, Szervét Tibor, Gáspár Sándor vagy Csuja Imre, s ahol olyan együtteseket hallhat a közönség, mint a Trio Rosenberg, a Parno Graszt, a Ska Cubano vagy a Csík zenekar. A fesztivál 9 napja alatt 60 helyszínen mintegy 400 program zajlik majd, s a hagyományokhoz híven nemcsak Nyíregyházán: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 29 településére is eljut a VIDOR.

A zenei kínálata ismét rendkívül kimagasló, hiszen ez Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol külföldi világsztárokkal is találkozhat a közönség,a koncertsorozaton mintegy 130 zenész lép színpadra. A fesztiválon igen rangos színházi és filmes versengés is folyik. A legkiválóbb hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, az öttagú zsűri Makk Károly vezetésével kilenc díjat ítél oda a legérdemesebbeknek. A város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként mintegy 3-4 ezren nevethetik végig az elmúlt év új magyar filmvígjátékait, amelyek közül szintén kikerül egy díjnyertes.
A VIDOR Fesztivál nyitott mindenki előtt

A fesztiválon gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket. Megtekinthető egy Bálint Endre és Korniss Dezső életművét bemutató reprezentatív kiállítás, amelyen az Antal-Lusztig Gyűjteményben található alkotások kerülnek a látogatók, elé és megrendezésre kerül a világhírű balett-táncosnő, Aleszja Popova első önálló fotókiállítása is, amely igazi meglepetéssel szolgál majd a nézőknek, hiszen erről az oldaláról csak most ismerhetik meg az Operaház nagyszerű balerináját.

A VIDOR Fesztivál nyitott mindenki előtt, korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, ugyanis a programok 90 százaléka teljesen ingyenes, mert az év legvidámabb hetén mindenkinek jár egy igazi, szívből jövő nevetés.
Koncertek

Augusztus 26., péntek: Muzsikás, vendég: Petrás Mária, Acquaragia Drom (Olaszország)

Augusztus 27., szombat: Técsői Banda, Trio Rosenberg (Hollandia)

Augusztus 28., vasárnap: Parno Graszt

Augusztus 29., hétfő: Magyarpalatkai Banda

Augusztus 30., kedd: Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band

Augusztus 31., szerda: Rendhagyó Prímástalálkozó

Szeptember 1., csütörtök: Ferenczi György és a Rackajam

Szeptember 2., péntek: Csík zenekar, vendég: Lovasi András, Ska Cubano (Anglia-Kuba-Japán)

Fellép még: Korpás Éva és zenekara, Bognár Szilvia és zenekara, Szalóki Ági-Gryllus Dániel-Gryllus Vilmos, Tárkány Művek, Heveder Banda, Buda Folk Band, Szeredás együttes, Drum and Folk, Meszecsinka

- Száraz Ancsa -

*****

A fesztivál honlapja:

http://www.vidorfest.hu

 

Címkék: fesztivál nyíregyháza 2011 vidor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr203181656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása