HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Dezső Márton & barátai és a klasszikusok a RomKertben

mediatar 2012.01.06. 23:53

 

Vida Mihály – ütőhangszeres, cajonon fog játszani
Vida Veres Imola – zenetanár, énekelni és vokálozni fog
Soltész Éva – zenetanár, vokálban közreműködik
Vedres Nóra – pszichológus hallgató, zongorán közreműködik
Pető Marcell – zongora szakos hallgató, tangóharmonikán közreműködik

Marci különös világára jellemző, hogy előbb kezdett zongorázni, mint beszélni. Gyakorlatilag szavakkal még nem tudott kapcsolatot teremteni, mikor leült az otthoni zongorához és hallás után eljátszotta első darabjait, a jól ismert gyerekdalokat.
A zene a mindennapok részévé, a kifejezés elsődleges eszközévé vált. Marci játéka eltér az általa játszott dalok megszokott dinamikájától, sajátos belső világa különös hangsúlyt kölcsönöz az ismert dallamoknak. Barátai mind tanult, végzett zenészek, zongoratáanárok és lelkes ismerősei.
A Romkert büszke arra, hogy helyet biztosíthat egy ilyen különleges, belső érzékenységgel megáldott zenésznek Dezső Marcinak.

Címkék: xxx romkert komolyzene dezső márton régizene hesperion

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr773525447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása