HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Kontaktus - Hangköltészet és mozgásművészet - Kevin Kastning és társai - Debreceni Tavaszi Fesztivál

mediatar 2012.03.26. 16:47

Hangköltészet és mozgásművészet


Kontaktus címmel olyan koncertet láthat a Debreceni Tavaszi Fesztivál közönsége,  melynek különlegessége, hogy a zene két kontakt táncos mozgás produkciójával szövődik egybe.

A nem mindennapi produkciót március 26-án láthatja a közönség a Kölcsey Központban.


A muzsikát a Kevin Kastning, Major Balázs és Szabó Sándor alkotta trió USA-ban megjelent Triptych című albumának anyaga képezi, melyet a New York Public Radio nemrégiben le is forgatott. A zene hangzásában és koncepciójában egyfajta hangköltészetté vált. A hangulatos hangszeres muzsikában helyenként érdekes és izgalmas, a természetből vett hangeffektusok gazdagítják a hangzást. A zenét visszahallgatva merült fel az az ötlet, hogy miként lehetne újra felidézni a muzsikát úgy, hogy a muzsikusok ne csak egymástól, hanem a környezetüktől is kapjanak inspirációt. Ehhez a legérdekesebbnek egy új mozgásművészeti irányzat a kontakt tánc tűnt. A produkcióhoz sikerült megnyerni a hazai két legjobb kontakt táncost, Győrke Tímeát és Szamosi Juditot. A produkció interaktív jellegét nagyban segítik a mozgásművészek, így várhatóan a közönség különösen élvezni fogja az érdekes előadást.
Kevin Kastninget nem kell különösebben bemutatni, az Egyesült Államok egyik legmodernebb akusztikus gitárosa, akit a nyugati gitáros szakma és közönség egyre inkább kezd felfedezni és elismerni. 2009-ben már járt hazánkban. Kevin Kastning egy különleges 14 húros kontragitáron fog játszani.
Major Balázs ütőhangszeres  a KONTAKTUS című koncerten egzotikus ütőhangszereken fog játszani. Szabó Sándor ugyancsak megszólaltat néhány egzotikus hangszert, többek között a 21 húros kínai citerát a guzhenget és a 24 húros kétnyakú kobozt.
Bővebb információ: www.fonixinfo.hu

Címkék: balázs debrecen sándor szabó kevin major kastning

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr194341582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása