HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Hétvégi programajánló - Budapesti Jazz Showcase 2014

mediatar 2014.01.10. 16:56

jazzshowcase_2014.jpg

JAZZ SCHOWCASE 2014

A jelen és a jövő jazzmuzsikusai egy színpadon

Technikai képzettség, stílusbeli jártasság és formai ismeretek tekintetében a magyar jazz-zenészek elvitathatatlanul a világ élvonalához tartoznak, de közülük csak keveseknek adatik meg a világhír. Ahhoz, hogy azt valaki elérje, gyakorta Amerikába kell költöznie. A Müpa által 2008-ban életre hívott és 2012-től nemzetközi porondra nyitott Jazz Showcase célja, hogy a hazai tehetségeket európai és amerikai jazz-szaktekintélyeknek mutassa be, akik így megtudhatják, milyen nagyszerű muzsikusok adják a magyar jazz utánpótlását, és reményeink szerint továbbtanuláshoz, lemezfelvételi lehetőséghez, koncertturnékhoz is segíthetik fiataljainkat. Mindhárom nap, azaz január 10-én, 11-én és 12-én délután négy órakor kezdődik az első ifjú zenekar koncertje, melyet ötkor és hatkor két-két további fellépő követ.

A tehetségbörze estjeit egy-egy világviszonylatban is elismert jazzmuzsikus produkciója zárja. Balázs Elemér, Berkes Balázs, Binder Károly, Bolla Gábor, Borbély Mihály, Borlai Gergő, Gonda János, Kőszegi Imre, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, Vukán György – a világhírű magyar jazz színe-java fellépett már ezeken a koncerteken. A nemzetközi színtérről – többek között – Joey Calderazzo, a csodagyerek David Hodek, Jojo Mayer érkezett a Müpába e januári seregszemlék során. A tehetségbörze mindeddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a délutáni koncertek több résztvevője vált azóta a magyar jazzelit tagjává és a meghívott szakemberek, újságírók is hozzájárultak az igazi tehetségek pályakezdésének gördülékenyebbé tételéhez.

Részletes program és további információk: http://mupa.hu/jazz-showcase-2014/

Címkék: 2014 Budapest Jazz Showcase

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr615751554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása