HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

A magyar jazz ünnepe Debrecenben

mediatar 2014.03.20. 10:04

 március 20. 19 óra – Kölcsey Központ, Bálterem
A MAGYAR JAZZ ÜNNEPE
Debrecen Big Band és vendégei: Pákai Petra ének és Zsemlye Sándor szaxofon
Tommy Víg – Gyárfás István duo

Belépődíj: 1 100 Ft, 1 600 Ft

Idén ismét megrendezésre kerül Debrecenben a Magyar Jazz Ünnepe, amelyet a Debrecen Big Band Jazz a Fiatalokért Alapítvány bonyolít le a Kölcsey Művelődési Központ támogatásával. A Magyar Jazz Szövetség delegálja a rendezvényhez Tommy Víg - Gyárfás István duót, az est házigazdájaként pedig fellép zenekarunk, és vendégei: Pákai Petra (ének), Kovács János (trombita) és Zsemlye Sándor (szaxofon).

Magyar Jazz Unnepe Debrecen 2014 marc.jpg

Gyárfás István, népszerű becenevén Gyafi, a magyar jazzélet egyik legtehetségesebb, legszimpatikusabb egyénisége, gitárművész–zeneszerző–tanár. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után hegedűsként kezdte karrierjét, de gitárosként vált nemzetközileg elismertté. Saját triója, valamint a Budapest Jazz Orchestra mellett gyakran koncertezik hazai és amerikai sztárokkal. A nevével fémjelzett triójával 1995-ben készítette el a Live At The Jazz című első CD-jét. Saját neve alatt eddig hét lemez jelent meg, de közel negyven CD-n szerepel közreműködőként.

Tommy és Gyafi nagyszerűen megértik egymást, játékukat tökéletes összhang, virtuozitás, swing és humor jellemzi. Hangversenyük különleges csemegének ígérkezik, különösen azok számára, akik szeretik testközelből hallgatni az ihletett kamaradzsesszt.
Sok szeretettel várunk mindenkit, aki együtt szeretné ünnepelni velünk és vendégeinkkel a magyar jazzt és a magyar jazz-zenészeket. Reméljük, hogy nagyszerű zenei élményt nyújt majd a kamara és nagyzenekari jazzformáció színes produkciója!

https://www.facebook.com/events/525353620916889/?ref=22

https://www.facebook.com/magyarjazzszovetsegofficial?fref=ts

***

 Igazi jazzünnep volt!!!

képes élménybeszámoló:

 

Tommy.jpg

Gyafi.jpg

Kovacs Jancsi.jpg

Pakai Petra.jpg

Zsomi.jpg

Fazekas Laszlo.jpg

Tommy es Gyafi.jpg

Zsomi es Gyafi.jpg

Debrecen Big Band.jpg

tancos.jpg

sax solo.jpg

fiatal gitaros.jpg

Magyar jazzunnep 2014 Debrecen.jpg

 

Címkék: Magyar Debrecen Jazz Ünnepe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr455870766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása