HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

A SONUS Ütőhangszeres együttes hangversenye

mediatar 2014.10.21. 14:18

 

sonus_utoegyuttes.jpg

A SONUS Ütőhangszeres együttes hangversenye

2014/10/21 19:00

 

Konzervatóriumi Esték

 

Időpont: 2014. október 21. kedd 19.00
Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt terem (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.)

 

A SONUS Ütőhangszeres együttes hangversenye
Művészeti vezető: Szabó István

 

Márta István: Babaházi történet
Gioacchino Antonio Rossini - Kováts Zoltán: Sevillai borbély - nyitány
Charles Gounod - Kováts Zoltán: Faust - Balettzene
Liszt Ferenc - Kováts Zoltán: VI. Magyar rapszódia
Tóth Péter: Pas de deux

 

Jegyár: 1.000 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 600 Ft

 

 Sonus Ütőegyüttes
A SONUS ütőegyüttes mögött hosszú tradíció áll, a több mint 30 éves múltra visszavezethető debreceni ütőhangszeres kultúra. Az ütőhangszerek megismertetése és megszerettetése az egyik legfontosabb célkitűzésük. Műsoruk az igényességre törekszik, legyen az tradicionális-, komoly-, vagy könnyedebb zene. Az előadói hagyományokat megtörve kreatív hangszerhasználatuk igazi élményt nyújt minden korosztály számára. Repertoárjukon nagy sikerrel szólalnak meg az együttes tagjai által írt darabok, melyekben új szerepet kapnak a mindennapi életben használt tárgyak is. Az 1974 óta létező és a Zeneművészeti Kar keretein belül működő együttes Magyarországi fellépései mellett több külföldi országban bizonyították a debreceni ütősök felkészültségét. Legutóbb, 2005-ben Lengyelországban és Japánban koncerteztek, 2006-ra meghívásuk van Szlovákiába és Ausztriába. A 2005/2006 koncertszezonban az országban egyedülálló módon saját sorozatot indítottak Ütőhangszerek koncertje címmel, melyben nemzetiségi estek is szerepeltek: 2005 decemberében Japán estet, 2006 februárjában Amerikai estet mutattak be. Gyerekműsorukban a hangszerbemutató mellett mesekoncerttel várják a legkisebbeket. 1974-1993 között az együttes vezetője Vrana József volt, 1993 óta Szabó István vezeti.

Címkék: esték konzervatóriumi Debrecen ütőegyüttes sonus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr706813827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása