HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Városházi Zenés Esték - Debrecen 2011 augusztus 11-13.

mediatar 2011.08.10. 15:14

Városházi Zenés Esték

 

A Virágkarnevál forgatagát megelőző hét három estéjén a Régi Városháza udvarának vén gesztenyefái alatt igényes, de könnyed nyáresti zenés produkciók várják az érdeklődőket.


augusztus 11. csütörtök 20.00
Woodland – magyar népzene ihlette világzene 

http://www.woodlandmusic.hu


A zenekar tagjai:
a FolkBeats győztes Guessous Majda Mária (ének, pengetős hangszerek), Czirják Zoltán (billentyűs hangszerek), Hevessi Norbert (bőgő), Kertész Ákos (dob, ütők)           

Vendég: Toldi Éva, vibrafon.

 

 

 

 

 


augusztus 12. péntek 20.00
Zenélő doboz – nyáresti fuvolamuzsika a
Flautando Kvartett előadásában

A FLAUTANDO KVARTETT 1999-ben alakult Debrecenben.
Tagjai a debreceni Zeneiskola fuvola tanszakának művésztanárai:
Dr. Becskyné Gacsó Annamária, Fábryné Kurdy Klára, Balogh József, Sereg Szabolcs

A társas muzsikálás iránti folyamatos igény hozta létre a kvartettet, melynek széles repertoárján a XX.-XXI. században született eredeti művek mellett számos átirat is megtalálható, a barokk kortól napjainkig. A „flautando” kifejezés a zenei szaknyelvben használatos, jelentése: fuvolázva, fuvolaszerűen előadva. Hangversenytermi és templomi koncertek mellett múzeumi, kongresszusi és báli fellépéseink is gyakoriak. Szerepléseink közül kiemelkednek a 2003 nyarán a „Művészetek Völgyében” rendezett nagysikerű koncertjeink és a debreceni Kossuth utcai Református Templomban megtartott jótékonysági hangverseny. Az ”Abaúji Művészeti Napok” keretében, valamint Nagyváradon a „Festum Varadinum” rendezvénysorozatában voltak önálló fellépéseink. 2004. októberében „Zenélő doboz” címmel készítettük el első önálló CD lemezünk felvételeit, melyhez Debrecen Város Kulturális Alapja és a Debreceni Déri Múzeum nyújtott támogatást. Együttesünk 2006. decemberében érkezett századik fellépéséhez. 2007-ben harmincöt koncertből álló ifjúsági hangversenysorozatot adtunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fontosabb településein.

http://flautando.wordpress.com/


augusztus 13. szombat 20.00
Húzzad csak kivilágos virradatig… –
operettgála népszerű előadókkal
Helyszín: Régi Városháza udvara (Piac u. 20., Tel.: 52/518-400)

 

Címkék: zenés esték városházi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr763143679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása