HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Won Kim szólóest - Universitas-Debrecen hangversenysorozat ráadáskoncert

mediatar 2011.06.01. 13:47

 

 

 

 

Az Universitas-Debrecen hangversenysorozat 2010/11-es évada -  a tavalyi évadhoz hasonlóan - egy ráadáskoncerttel zárul.

 

 

 

Az ajándékhangversenyre június 1-jén, szerdán 19 órakor kerül sor, a DE Zeneművészeti Kar Liszt termében (Nagyerdei krt. 82.). 

 

Won Kim, dél-koreai zongoraművész szólóesten lép fel, műsorán olyan nagyszerű művekkel, mint  Beethoven c-moll (Patetikus) szonátája, Chopin h-moll szonátája, Schubert Négy dalának átiratai és Liszt Spanyol rapszódiája. A koncertet az Universitas bérletesek díjtalanul látogathatják. Jegyeket a koncert előtt a helyszínen válthatnak az érdeklődők a szólóestre.

 

Won Kim, hazájában és a nemzetközi koncetpódumokon egyaránt elismert, kiváló zongorista. 

 

Honlapja:

http://wonkim.net/

 

Szólistaként olyan zenekarokkal játszott, mint a Baltimore-i Szimfonikusok, a Barcelonai Szimfonikusok, az Ukrán Állami Szimfonikusok, a New York Ifjúsági Szimfonikusok, a Mozarteum Zenekara, a Russe Szimfonikusok, a Szöuli Filharmonikus Zenekar, a Janaček Filharmonikus Zenekar, és a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar.

 

 

 

Számos fellépését közvetítették már különböző rádió és televízió állomások például a DRS Radio, a WQXR Radio,  a Kolozsvári Rádió,  a KBS-TV,  a MBC-TV és  az EBS-TV.

 

 

 

 

Számtalan nemzetközi verseny díjazottja, többek között első díjat nyert a Maria Callas Nemzetközi Zenei Versenyen, harmadik díjat a New Orleans-i Nemzetközi Zongoraversenyen, első díjat a St. Charles Nemzetközi Zongoraversenyen, a „Huszadik század legjobb fellépése” díjat a moszkvai Csajkovszkij Nemzetközi Zenei Versenyen, és harmadik díjat a William Kapell Nemzetközi Zongoraversenyen, mely versenyen bemutatott előadását a Washington Times tökéletesnek és elragadónak nevezte.

 

 

 

 

Több ösztöndíjat is elnyert, például a Gina Bachauer Emléke Ösztöndíjat, a Bösendorfer Ösztöndíjat, a Német Chopin Társaság Ösztöndíját, és 1999-ben megválasztották a Steans Intézet egyik ifjú művészének a Ravinia Fesztiválon. 

 

 

 

Tanulmányait a New York-i Julliard School-ban, a Salzburgi Mozarteumban és Arie Vardi mellett folytatta Hannoverben.

 

Jelenleg is Hannoverben él.

 

 

 

 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Címkék: kim won

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr102948591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása