HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Debreceni Virágkarnevál 2011

mediatar 2011.08.15. 13:55

 

Ízelítő a zenei programokból:

augusztus 16.

19.30 óra - Kölcsey Központ
Hass, alkoss, gyarapíts…
Komolyzene könnyedén


A Liszt Év programjai a hazai kulturális intézmények összefogásával és számos külföldi együttműködés mentén valósulnak meg. Közreműködik a debreceni Csokonai Színház kórusa, a Bányai Júlia Általános Iskola és AMI Lautitia gyermekkara, Corpus Harsona Kvartet, Somogyi-Tóth Dániel és Sárosi Dániel orgonaművészek, Bódi Marianna operaénekes, Haja Zsolt és Wágner Lajos operaénekesek.
Az est művészeti vezetője: Pálinkás Péter, a Csokonai Színház kórusának karigazgatója.

A programhoz méltón a koncert helyszíne is különlegesnek ígérkezik, hiszen a Kölcsey Központ előcsarnoka lenyűgöző rálátást kínál a 2006-ban átadott épület kivételes esztétikai és műszaki megoldásaira. Az idén 5. születésnapját ünneplő Kölcsey Központban az elmúlt évek felejthetetlen művészeti produkcióinak köszönhetően otthonra lelt a kultúra és a közönség.

augusztus 17.

20 óra - Kossuth tér
Holdviola koncert

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Táncház 650 táncossal

Debreceni táncegyüttesek közreműködésével 19 órától, illetve a Holdviola műsorát követően táncház várja az érdeklődőket a koncert helyszínén, a Kossuth téren.

augusztus 18.

20 óra Kossuth tér
Ricardo Salsa Club-koncert
Kubai salsa-show

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő latin jazz mind nagyobb területet hódít az európai kontinensen, így Magyarországon is. A Ricardo Salsa Club az ország legnagyobb és egyben legjobb salsa és latin jazz-zenekara. 2002-ben alakult Révész Richárd irányításával. Azóta rengeteg fellépést tudhatunk magunk mögött többek között rangos nemzetközi jazz és latinfesztiválokon is nagy sikerrel szerepeltünk. Ilyen volt a Montreux-i jazzfesztivál illetve a Gronau-i jazzfesztivál is.

A zenekar 13 tagú ütősökkel, fúvosokkal énekesekkel szórakoztatja a közönséget. Igény szerint táncosokkal is bővülhet a zenekar. A Ricardo Salsa Club az ország legnagyobb salsa és latin jazz formációja, melynek törekvése, hogy megismertesse a hazai közönséget a kubai zenei stílusokkal és népszerűsítse a latin-amerikai zenei kultúrát. A zenekart 3 énekes, 3 ütőhangszeres, 5 fúvós, egy basszusgitáros és egy zongorista alkotja. A tagok valamennyien a magyar zenei élet kiválóságai, akik számos zenei formációban működtek és működnek közre.

A zenekar tagjai:
Urbán Orsolya: ének, Figura Melinda: ének, Révész Richárd: zongora, Vermes Gábor: basszusgitár, Kaszás Péter: dob, timbales, Pusztai Csaba: bongo, Kovács Tamás: konga, Kollmann Gábor: szaxofon, Csejtey Ákos: fuvola, szaxofon, Tompa Ákos: trombita, Hámori János: trombita,
Almási Attila: harsona

augusztus 19.

20 óra - Kossuth tér
Queen Memorial Concert Show


Látványos és izgalmas utazás a rockzene egyik legnagyobb alakjának, Freddie Mercurynak a zenei megidézésével.
Közreműködik: Csengei Attila, Csordás Levente, Egyházi Géza, Hien, Kiss Szilvia, Koós Réka, Kovács Áron, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett, Végvári Eszter

augusztus 20:

Karnevál egész nap!

augusztus 21:

20 óra - Kossuth tér
Ráadás
Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Varga Viktor
Közreműködik az Abrakazabra együttes

***

A karnevál részletes programja:

http://www.debreceniviragkarneval.hu

http://www.fonixinfo.hu/?menu=601&id=726

Címkék: debreceni 2011 virágkarnevál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr653155170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása