HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Az arTrium együttes a Liszt teremben!

mediatar 2012.02.16. 09:45

 

Steffi Mölle (fuvola), Odile Skarnes (mélyhegedű) és Aba-Nagy Zsuzsa (hárfa), azaz az ensemble arTrium ad hangversenyt február 16-án 19 órától a DE Zeneművészeti Karának Liszt-termében.

A művészek zenei tanulmányaik után Bécsben találtak egymásra, és a három hangszer e rendhagyó kombinációjának népszerűsítését tűzték ki célul. Ez a felállás ugyanis különleges kihívást jelent a művészeknek, mivel a klasszikus kamarazene hagyományos előadásmódjától eltérően itt nincsenek behatárolt szabályok. Debussy impresszionista szonátája (1916) a kiindulópontja repertoárjuknak, melyben Sofia Gubaidulina, Toru Takemistu, Andres Jolivet művei is helyet kaptak.

Nagy hangsúlyt fektet a trió a zeneszerzőkkel való együttműködésre, mivel ez további művek megírására is inspirálhatja az alkotókat: Reményi Attila, Balassa Sándor, Eero Kesti és Wolfgang Liebhart is szereztek már zenét számukra.

A trió debreceni koncertjének megszületésében nagy szerepet játszik az Osztrák Kortárs Zenei Társaság (ÖGZM). Ez a 180 zeneszerzőből, zeneművészből, zenetudósból és támogatóból álló szervezet néhány éve úgy állítja össze a programját, hogy az adott évadban bemutassák egy-egy ország kortárs zenéjét. Idén Magyarországra esett a választás. A mostani koncert is az ÖGZM szervezésében és a DE Zeneművészeti Karának az együttműködésével jött létre. Ebben a sorozatban a trión kívül az Ensemble Intermodulcio kapott meghívást Tihanyi László vezetésével két, Bécsben megrendezésre kerülő koncertre.

Az ensemble arTrium debreceni műsorában Reményi Attila, Rózsa Pál, Pócs Katalin, Andreas Baksa, Wolfgang Liebhart és Erick Zeisl darabjai szólalnak meg.

forrás: dehir.hu

Címkék: debrecen kamarazene artrium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr14117952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása