HTML

Médiatár - DEENK

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Médiatárának blogja elsősorban zene és film témában Honlap: http://media.lib.unideb.hu/ Email: mediatar@lib.unideb.hu

Friss topikok

Templomi orgona + brazil hangulat!!!

mediatar 2012.07.04. 11:01

Debrecen hangszerei - Az orgona és egy kis brazil hangulat

Helyszín: Debrecen, Szent Anna Székesegyház

Időpont: 2012. július 4., 19:30

SzentAnna-orgona.jpg

Műsoron:

J. J. Froberger, J. K. Kerll, J. S Bach, H. Villa-Lobos, C. Franck és Virágh András Gábor művei

Közreműködik:

Sárosi Dániel, Virágh András Gábor - orgona
Rózsa Katalin Villő - fuvola

Gyülvészi Péter - cseleszta
Bicskey Gábor - oboa
Áchim Tibor - szaxofon
Papp Sándor - gitár
Kocsis Ágnes - hárfa

Nem csak az orgonahangzás szerelmesei, hanem a különleges színek és hangulatok kedvelői is örülhetnek, hiszen egész nyáron, októberig hiánypótló koncertsorozatot hallhatnak a Szent Anna Székesegyház és a Debreceni Nagytemplom szakrális terében. A minden hónapban más hangszert fókuszba állító koncertek állandó résztvevője a két templom nagyszerű orgonája, melyeken a szakma elismert művészei, nemegyszer nemzetközi hírű orgonisták játszanak.

A sorozat negyedik hangversenyén ezúttal két nagyon fiatal, debreceni kötődésű művész, Sárosi Dániel és Virágh András Gábor szólaltatja meg a Szent Anna Székesegyház csodálatos hangszerét, közreműködnek többen is a Kodály Filharmonikusok tagjai közül, hogy Villa-Lobos művével egy kis brazil hangulatot vigyenek a kellemesen hűvös templomi környezetbe.

forrás:kodalyfilharmonia.hu

Címkék: orgona Anna Szent Debrecen Székesegyház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatar.blog.hu/api/trackback/id/tr494627452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása